Bemutatkozás

Bugyi Nagyközségi Csemete Bölcsőde 2021. május 3-án nyitotta meg kapuit a település legkisebb lakói részére.
A bölcsőde 40 férőhelyes, 3 csoportszobával rendelkezik (Mókus, Őzike, Nyuszi csoportok). A bölcsőde dolgozóinak száma 10 fő. 
Az intézmény épülete világos, nagy terekkel rendelkezik. Korszerű, modern, a gyermekek életkorának figyelembevételével felszerelt csoportszobákkal, melyekben szakképzett kisgyermeknevelők - a gondozás-nevelés országos alapprogramját figyelembe - fogadják és látják el a 3 éven aluli gyermekeket.
Az intézményben sószoba kialakítására is sor került, mely a gyermekek egészséges fejlődését szolgálja.
A bölcsődének nagy, zárt udvara van. A csoportszobákat fedett terasz köti a parkosított udvarhoz, ahol homokozó, telepített és mobil játékok biztosítják a szabadlevegőn való tartózkodást és a mozgást.
A bölcsőde jól megközelíthető gyalogosan, és autóval egyaránt; autóparkoló, valamint kerékpár- és babakocsitároló is kialakításra került.
Bugyi Nagyközségi Csemete Bölcsőde
Célunk egy olyan gyermekközpontú, családbarát intézmény működtetése, ahol a gyermekek ellátása -az egyéni fejlődés ütemüket figyelembe véve- tevékeny, érzelem-gazdag, derűs és családias légkörben folyik.
Nevelésfilozófiánk lényege, hogy minden gyermek egyedi, mással nem helyettesíthető individuum. Középpontban a gyermek személyiségének tisztelete áll, a családi nevelés értékrendjének előtérbe helyezése és összehangolása a közösségi nevelési értékrenddel.
A bölcsődei nevelés általános célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben, sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz.

Bugyi Nagyközségi Csemete Bölcsőde

© 2022 / Minden jog fenntartva